Office Refurbishment in London’s West End by ‘Patalab Architecture

May 19, 2015

In the heart of London’s West End ‘Patalab Architecture has substantially upgraded this six storey building, providing cutting edge flexible office accommodation and a striking new entrance sequence.

Drawing inspiration from the unique exterior of the Rodney Gordon 1980′s rocket-like building, the design picks up the futurist-like qualities.

‘Patalab Architecture’s scheme transforms the common parts into an enticing spatial arrangement, using mirrors, lighting and reflective finishes.

A bespoke built-in seating area on the ground floor responses to the prestigious location and forms a welcoming feature in the entrance lobby.

In the office areas, service ducting and ceiling detailing have been changed throughout.

Combined with the renewal of the lighting, this physically and visually increases the floor height, whilst providing a well lit and tempered prime office space.

The refurbishment works have been carried out in an extremely tight timeframe whilst the upper floors of the building remained in full occupation. This was made possible by a well-coordinated design and close liaison between all stakeholders.

Project Details: 

Project Date:2014 -2015

Location:66 St James’s Street, St James’s, London SW1A 1NE

Architects:‘Patalab Architecture

Client:Capital & City Properties

Links:‘Patalab Architecture website: www.patalab.com

‘Patalab Architecture facebook: https://www.facebook.com/Patalab.Architecture

Photography:Jan Piotrowicz

Comments are closed.

Subscribe