Polyphonic : desiged by Jun Igarashi Architects

April 2, 2014

The theme of this house is air volume.This house has many  layered air volume.So I call this house Polyphonic.  The site is  a place used to be a workplace of  the construction company and it seems atmosphere savage .It is not feel the context  of  orientation , so  I  put  the house on the center of the site to be no hierarchy around the house.This house change the air volume between summer and winter. The aim of nesting composition of section and plan of this house  is   to change the air volume.  Not just the reason of make the space nor design . This principle is similar to the principle of japanese  traditional “Kotasu”.To reduced energy consumption by controlling of  air volume, it makes comfortable interior environment.I think there is very few architecture to achive environmental control and good space at the same time.  I think this thinking works in subtropical region as well as in cold area. This method of construction is good way to be able to cope with various environments.I think this method is primitive way . Many other  past  projects  are related  to this project. For example “Layered House” “ Ordos 100”and “House of Eden ”are closed to this project.Past projects is strong thinking to interior . This house may also seems to be strong awareness of interior , But this house expand to the awareness of outside (earth). Even this house has strong wall , awareness gently connected to outside (earth).

Architects: Jun Igarashi Architects
http://jun-igarashi.com/

Comments are closed.

Subscribe