The Post : designed by Wiel Arets Architects

March 25, 2014

Sited at the edge of the Vrijh of, a square in the center of Maastricht, the Post contains 19 short-stay apartments whose creation entailed the extensive renovation of an existing state protected monument–a post office originally constructed in 1915. The main building is an outstanding example of Dutch brick expressionism, and its elements of historical significance were retained, such as the cast iron balustrade of the main staircase, and the two balconies flanking its Vrijhof facing façade.With the exception of these protected elements, the building was completely stripped of its original structure and interior divisions.The project is organized around a central circulation route, which begins in the building’s courtyard and continues through to the main staircase.Each new apartment is unique in both orientation and layout, imparting hotel-like living within the center of this ancient Roman city. A glass structure in the courtyard will eventually contain two additional apartments and the project’s reception space, or lobby, welcoming guests upon arrival.All apartments are completely furnished with WAA designed LaCucina Alessi kitchen, Alessi Il Bagno dOt bathroom fixtures and fittings, and the Siamese Chair produced by Lensvelt.

Design:Wiel Arets Architects
http://www.wielaretsarchitects.com/en/media/news/

WIEL ARETS ARCHITECTS

Comments are closed.

Subscribe