Vishwaksena Vidya Vikas School : designed by murali architects

March 31, 2014

We wanted a pleasant feeling for children to experience every day. The entry plaza for V.V.V.Metric School aims to provide a sense of” joy’,’ Celebration’,’Play fullness’,’Cheerfulness’,’Happy day’ feel f to all those who enter / pass by / view the school.2010 Water cascade, water body with ducks, Swan, etc, clock tower, low hung curved green entry arch / turned ways, shaded pathways covered with Pergolas, amphitheater, Temple / Meditation spaces, 1000 sq ft R.C Canopy with geometrical shapes, alphabets, Casting interests triggering shadows on the ways that the little ones step on, Two large trees with circular seating under .make the young ones feel that they are entering a new land of learning / playing / laughing. School at sriperumbudur is located in the middle of mango grooves, to serve the children of neighboring small towns. The Design aims at creating plenty of playing spaces internally.The mid day, afternoon sun is severe, hence, many shaded, partly covered, courtyards, large patios, etc are envisaged.

Wide staircases and corridors, slow learners corners in class rooms, science corner, tech corners, and maths corner are planned at interesting junctions.Principles of vasthu are integrated in the plan making children friendly elements are incorporated smart class rooms, a new concept of teaching systems and tools are part of every class room. learn while play is the philosophy for the junior years.


Design:murali architects
http://muraliarchitect.blogspot.in/

Comments are closed.

Subscribe