Aesop NEWoMan Shinjuku by TORAFU ARCHITECTS

April 18, 2016

TORAFU ARCHITECTS performed the interior design for a store by Aesop, an Australian skin care brand, located in NEWoMan Shinjuku. With its 4.9m width and 9.2m depth square plane, the project area offers a space surrounded by passageways with two pillars at either end of the space.

In order to independent the wall-less space visually, we proposed to use limestone as a main material, which has a presence.

This pale, tactile material is used for flooring, pillars and fixtures, which appear to be sculpted from a single mass.

The joints are set in a three-dimensional grid, framing the 108 pieces of limestone in an exacting manner.

A large sink unit is combined with a pillar that provides tiered display shelving; the limestone’s subtle hues are contrasted by Aesop’s amber containers.

Even located within a busy mall where many people come by, we sought to create a store that emphasize Aesop’s brand image using stone which is stately material.

Project Details:

TORAFU ARCHITECTS: www.torafu.com

Principle use: SHOP

Production: &S

Credit: Graphics: Aesop - http://www.aesop.com/

Lightings :D AIKO

Building site: NEWoMan Shinjuku, Tokyo

Total floor area: 45.68m2

Photo: Takumi Ota

Comments are closed.

Subscribe